Hlavní obsah

Policie zatkla obchodníky s pohonnými hmotami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté ve spolupráci s celníky zadrželi v uplynulých dnech na území České republiky několik osob, které obchodují z pohonnými hmotami. Mezi zatčenými jsou údajně i představitelé litvínovské firmy Setadiesel, včetně jejího generálního ředitele. Zákrok policie souvisí s krácením daně a jiných poplatků.

Článek

Informaci přinesla ČTK s tím, že by se mělo jednat o 17 osob. Mluvčí celníků v Ústí nad Labem Jiří Nejedlý Novinkám informaci o zásahu potvrdil, nechtěl však, s ohledem na probíhající vyšetřování, poskytnout žádné další informace. Naznačil ale, že uvedený počet zadržených nejspíš nesouhlasí.

ČTK také uvedla, že akce probíhá i v těchto dnech. Mezi zatčenými má být ředitel společnosti Setadiesel Ladislav Mandík a jeho spolupracovníci Stanislav Kolev a Vasil Legez.

Případ může podle ČTK souviset i s úplatkářskou aférou kolem privatizace petrochemického holdingu Unipetrol. Seta v aféře figuruje jako firma, kterou měl polský lobbista Jacek Spyra vrátit do privatizace Unipetrolu, který vláda prodala polskému PKN Orlen.

Reklama

Výběr článků

Načítám