Hlavní obsah

Policie zasahuje na radnici Brno-střed

Brno
Aktualizováno

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v pondělí zasahují na radnici městské části Brno-střed. Zásah se týká bytového, ekonomického a investičního odboru.

Policie zasahuje na radnici městské části Brno-středVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Podle informací Práva museli zaměstnanci dotčených odborů opustit své kanceláře a policisté na místě zajišťují dokumentaci.

„Na chodbách jsou všude policajti a nás poslali domů. Nevíme, na jak dlouho, jestli máme zůstat doma jen dneska. Nikdo nám nic nevysvětloval,” řekl Právu jeden ze zaměstnanců úřadu.

„Zátah se podle všeho dotýká opět bytové problematiky. Policisté věděli velmi přesně, pro jakou dokumentaci si mají přijít. Určitě to nesouvisí přímo s kauzou Stoka, tedy zásahem proti skupině lidí okolo bývalého místostarosty Jiřího Švachuly, ale je pravděpodobné, že by se mohlo jednat opět o korupci,“ řekl Právu zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Krádež v brněnské trafice šla jak po másle, zloději měli klíče i kód

Krimi

Mluvčí NCOZ nechtěla zásah komentovat s tím, že akce je teprve na začátku.

Mluvčí radnice Kateřina Dobešová uvedla, že úřad s detektivy maximálně spolupracuje.

Policie kvůli Švachulovi zasahovala na radnici loni v březnu. Státní zástupce Radek Mezlík pak obžaloval kromě Švachuly dalších deset lidí a dvě firmy za korupci a účast na zločinecké organizované skupině.

Reklama

Výběr článků

Načítám