Hlavní obsah

Policie zadržela v Mariánských Lázních zlato za 10 miliónů

Novinky, Petr Nový
Praha / Mariánské Lázně

Policie nalezla v Mariánských Lázních zlato za 10 miliónů korun. Zřejmě se jedná o část šperků za 25 miliónů, které v Praze zmizely v roce 2008. V pátek o tom informovala pražská policie.

Článek

Kriminalisté tak zaznamenali úspěch v případu, který vyšetřují od roku 2008. „Třiatřicetiletý cizinec tehdy v Praze odebral od tří italských výrobců zlaté šperky za cenu 25 miliónů korun. Všem vystavil faktury a platební příkazy, které ale neuhradil a zboží nevrátil,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Policie vyhlásila po podvodném kupci pátrání, zadržen byl v roce 2009. Následně byl obviněn z podvodu, skončil ve vazbě. Poté byl obžalován a soud ho odsoudil. Rozhodnutí je ale prozatím nepravomocné. Podvodník i nadále zůstává ve vazbě.

Přesto policisté pátrali po špercích dál a zjistili, že odcizené zlato by se mohlo nacházet ve čtyřech zlatnictvích v Mariánských Lázních.

„V těchto dnech provedli policisté prohlídku provozoven, kde se jim podařilo zajistit zlaté zboží v hodnotě přibližně 10 miliónů korun. Tím bylo odstartováno další trestní řízení, díky kterému by se mohla trestní sazba pro obžalovaného ještě zvýšit,“ doplnila Miklíková. Po dalších špercích kriminalisté dále pátrají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám