Hlavní obsah

Policie zadržela tři Čechy a Egypťana, kteří pašovali lidi ze Sýrie do Německa

Praha
Aktualizováno

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) zadržela a obvinila čtyři muže z nelegálního převádění cizinců do Německa. Tři lidé jsou Češi, jeden je Egypťan, kterého vzal soud do vazby. Akce probíhala ve spolupráci s policisty v okolních zemích. Centrála o případu informovala v pátek v tiskové zprávě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie zadržela čtveřici v polovině června v Praze. Organizovaná skupina podle mluvčího centrály Jaroslava Ibeheje převáděla lidi od května 2015 za 500 až 1000 eur (13 500 až 27 000 korun) za osobu. Kolik lidí celkem měli zadržení muži dopravit do Německa, centrála neuvedla.

„Skupina organizovala převozy nelegálních migrantů z výchozích zemí Sýrie a Afghánistánu přes území Maďarska, Slovenska a České republiky do cílové země, kterou byla Spolková republika Německo,“ konstatoval Ibehej.

Čtveřice byla obviněna ze zločinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Trestní zákoník za to stanoví až osm let za mřížemi. Okresní soud v Lounech vzal Egypťana do vazby.

Akce se však netýkala jen České republiky, spolupracovali na ní také policisté z Rakouska, Německa, Slovenska a Maďarska.

Reklama

Výběr článků

Načítám