Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelého z vraždy prodavačky v Letňanech, upozornění dostala od záchranářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté ve středu kolem poledne zadrželi podezřelého z vraždy prodavačky v obchodním centru v Letňanech. Šestadvacetiletý muž je momentálně v psychiatrické léčebně. Podezřelého pomohli dopadnout záchranáři, kteří ho převáželi nahého z kancelářské budovy do léčebny.

Vyjádření mluvčí OC Letňany k vražděVideo: Novinky

 
Článek

„Podezřelého šestadvacetiletého muže kriminalisté během několika málo hodin vypátrali. Muž je nyní umístěný v psychiatrické léčebně a na případu budou kriminalisté dál pracovat,“ řekl po poledni Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Podle Daňka pomohla k dopadení záchranná služba i pozorní občané, kteří po zveřejnění pátrání volali na linku 158.

„Muže se podařilo dopadnout na základě oznámení od záchranné služby, která policii informovala, že v dopoledních hodinách převážela podezřelého muže z Karlína do psychiatrické léčebny,“ uvedl Daněk.

Byl nahý v budově

S podezřelým mužem ještě před záchranáři měli co dočinění městští strážníci, kteří ale v tu dobu netušili, že je muž hledaný, protože podoba podezřelého byla zveřejněna až později.

Foto: Policie ČR

Pachatel po sobě v obchodě zanechal oblečení.

„Kolem půl osmé ráno jsme přijali oznámení od recepční kancelářské budovy, že se tam nachází zmatený nahý muž. Strážníci ho na místě našli a zjistili, že je zřejmě duševně nemocný,“ řekl Novinkám mluvčí strážníků Jan Čihák. Muž nebyl nijak agresivní, a proto na místo zavolali záchranou službu, která si takové případy přebírá.

„Byli jsme přivoláni k muži s psychickými problémy do Karlína, kterého jsme následně převezli do léčebny. Když se záchranáři vrátili na stanoviště, všimli si ve zpravodajství aktuálního pátrání. Muž se jim zdál povědomý, a tak prostřednictvím dispečera informovali policii,“ popsala Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová, jak záchranáři pomohli k dopadení podezřelého z vraždy.

Podle policie se vražda odehrála v úterý ve večerních hodinách v obchodě s oblečením. „Podle prozatímních zjištění pachatel přišel do obchodu, tam se převlékl do nových šatů a zavraždil dvaačtyřicetiletou ženu. Následně z obchodu odešel a ještě před tím si z pokladny odnesl nezjištěný obnos peněz,“ uvedl ráno Daněk.

Foto: Policie ČR

„Můžeme potvrdit, že se v obchodním centru stala vražda. V současné chvíli probíhá vyšetřování a více informací poskytne policie,“ řekla Novinkám mluvčí OC Letňany Ivona Novotná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám