Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelé z vraždy pumpařky v Nelahozevsi

Novinky, kub
Aktualizováno

Kriminalisté zadrželi v noci na úterý podezřelé z vraždy prodavačky na benzinové stanici ve středočeské Nelahozevsi z počátku prosince 2018. Policisté jednoho zadrželi v obci Vojkovice na Mělnicku a druhého v Kralupech nad Vltavou, uvedla agentura Aktu.cz.

Středočeské Vojkovice, kde zadrželi jednoho z podezřelýchVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Můžeme potvrdit, že v noci došlo k zadržení dvou podezřelých osob v souvislosti s přepadením benzinky v Nelahozevsi na Mělnicku. Více informací poskytneme zítra odpoledne ve 14.00 na tiskové konferenci,” řekl Novinkám v úterý dopoledne mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Foto: Mapy.cz

Místo přepadení na benzinové stanici s místy, kde policisté zadrželi podezřelé

Kriminalisté a zásahová jednotka zasahovali podle Aktu.cz v pondělí pozdě večer ve Vojkovicích na Mělnicku, kde zadrželi třicetiletého muže. Policisté zadrželi i další osobu, a to v Kralupech nad Vltavou. Věk ani pohlaví zadržených ale kriminalisté zatím nepotvrdili.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Zapečetěný dům v obci Vojkovice

Policisté zatím bez dalších podrobností sdělili, že v případu probíhají úkony trestního řízení. Potvrdí-li se vina zadržených, hrozí jim 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Kriminalisté pátrali po dvojici podezřelých, které zachytila bezpečnostní kamera. Dvojice si podle policie v prosinci zřejmě odnesla pokladnu a cigarety. Podle dřívějších informací mohlo jít o muže a ženu, ale i o dva muže.

Podle vyšetřovatelů pachatelé ženu zastřelili přes zavřené dveře, přestože se nebránila, naopak se před nimi chtěla schovat a utekla do zadní místnosti čerpací stanice. Zatím není ani jasné, kvůli jaké částce dvojice vraždila, zřejmě šlo maximálně o desetitisíce.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiči na záběrech vnější kameryVideo: Policie ČR

Policie od 3. prosince, kdy k vraždě osmapadesátileté ženy došlo, prověřila stovky různých oznámení a poznatků. Identifikovala rovněž batoh, který měl na sobě jeden z podezřelých, přičemž se ukázalo, že není úplně běžný a nosí ho především vyznavači skate módy.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení čerpací stanice na MělnickuVideo: Policie ČR

Kriminalisté krátce po činu zveřejnili dvě videa s podezřelými. Kousek od místa vraždy se také našla odhozená kukla.

Foto: Policie ČR

Jak již dříve informovaly Novinky, tři týdny před osudnou loupeží se stal podobný případ na pumpě o šest kilometrů dál v Červené Lhotě. Lupiči měli zbraň a maskovali se. Souvislost mezi případy ale policie nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám