Hlavní obsah

Lupič se zbraní přepadl v Praze obchod. Policisté ho chytili v autobusu

Praha

Jen chvíli po činu zadrželi pražští policisté v autobusu muže, který ve středu přepadl s pistolí v ruce obchod s potravinami v ulici U Slavie na Praze 10. V sobotu o tom informoval policejní mluvčí Jana Daněk.

Policisté v Praze zadrželi krátce po činu muže, který se zbraní přepadl obchodVideo: Policie ČR

 
Článek

Oznámení o přepadení se policisté dozvěděli ve středu večer prostřednictvím tísňové linky 158. K události mělo dojít v obchodu s potravinami v ulici U Slavie v Praze 10. „Podle oznámení do odchodu přišel muž ve středních letech, na prodavačku namířil pistoli a vyžádal si vydání peněz. Prodavačka mu ve strachu o život dala několik tisíc korun z pokladny a muž se dal na útěk,“ sdělil policejní mluvčí Daněk.

Policie vyslala na místo několik svých hlídek, aby propátraly okolí, zatímco jedna pak jela přímo na pomoc přepadené ženě. Ač v šoku, dokázala policistům lupiče poměrně dobře popsat. Policisté si její upřesňující informace mezi sebou předali.

„Několik minut po přepadení si jedna z hlídek pohotovostní motorizované jednotky všimla v Bělocerkevské ulici na autobusové zastávce muže, který vyběhl ze křoví a nastoupil do autobusu. Muž byl oblečený pouze do trika s krátkým rukávem, což policistům přišlo podezřelé, jelikož venku bylo jen pár stupňů nad nulou,“ popsal další události Daněk.

Zadržení v autobusu

Hlídka muže zahlédla jen na chvíli, přesto ji upoutaly některé jeho rysy a po ověření s kolegy zasahujícími v prodejně si potvrdili, že jde s velkou pravděpodobností o hledaného muže. Policisté sledovali autobus, do nějž muž nastoupil, a protože hrozilo riziko, že u sebe může mít stále ještě zbraň, vyžádali si pomoc několika dalších hlídek. Společně pak muže v autobusu pod pohrůžkou namířené zbraně zadrželi.

„Jednatřicetiletý muž se k loupeži přiznal, policistům vydal uloupené peníze a ukázal místo, kde odhodil kuličkovou pistoli a svršky, které měl při přepadení na sobě. Muž je nyní stíhaný pro trestný čin loupež, za který mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ uzavřel Daněk.

Reklama

Související články

Lupič sebral na pumpě v Brně desítky tisíc

S dlouhým nožem přepadl minulý týden neznámý lupič čerpací stanici v Brně. Vynutil si vydání několika desítek tisíc korun a zmizel. Policie ve středu...

Výběr článků

Načítám