Hlavní obsah

Policie vyšetřuje další napadení skejťáka v Praze na Letné

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští strážníci řešili v noci na pátek další napadení skateboardisty na Letné. Dvojice podezřelých mladíků podle městské policie napadla skateboardistu při jízdě. Jeden z nich se pak dal na útek, strážníci ho dohnali. Policie již v červenci hovořila o zvýšené zločinnosti v Letenských sadech a prováděla tam kontrolní akce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hlášení o rvačce na Letné dostali strážníci na tísňovou linku zhruba hodinu po půlnoci. V okolí byli zrovna na obchůzce psovodi městské policie.

„Z prostoru ‚u kyvadla‘, kde se nacházela skupina osob, začal náhle utíkat mladík. Strážníci se rozeběhli za ním a za použití hmatů a chvatů ho zadrželi,“ popsala jejich mluvčí Michaela Teplá. Jiné hlídky zadržely dalšího podezřelého, který na místě incidentu zůstal.

„Napadený čtyřiadvacetiletý muž vypověděl, že při jízdě na skateboardu ho zadržení mladicí nejprve slovně uráželi a následně na něj jeden z nich fyzicky zaútočil,“ upřesnila mluvčí. Záchranka mladíkovi ošetřila zranění hlavy. Podezřelým z násilí je 18 a 19 let, případ si převzala státní policie.

Skateboardisté již dříve tvrdili na sociálních sítích, že jsou napadáni, údajně se jedná o gang útočníků. Situací v prostranství, kde kdysi stála obří Stalinova socha, se pak zabývala i radnice Prahy 7, která přislíbila nápravu ve spolupráci s policií.

Kriminalisté se rovněž podle svých slov dostali na stopu mladým násilníkům, kteří napadali své vrstevníky v oblasti Letné. Jejich trestná činnost byla podle policie organizovaná a jednalo se převážně o loupeže a násilí.

Reklama

Výběr článků

Načítám