Hlavní obsah

Policie hledá zbité mladíky z Prahy. Útočníkům z gangu je na stopě

Novinky, ok, jap
Praha

Pražská policie je na stopě mladým násilníkům, kteří napadají své vrstevníky v oblasti Letné. Na internetu zajistila videa napadení, kde jsou zachyceni útočníci i poškození. V úterý požádala o pomoc při pátrání po poškozených, kteří se kriminalistům nepřihlásili.

Útok byl brutální, popsal kriminalistaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Kriminalisté vyšetřují skupiny mladistvých výrostků, které se dají označovat jako organizované. Jejich trestná činnost jsou převážně loupeže, násilné a majetkové činy,“ řekl Novinkám kriminalista Marek Danko.

Policie našla na internetu videa zachycující dva útoky, které se staly někde v okolí Lannovy ulice v Praze 1. „Video zachycuje, jak skupina mladistvých osob napadne své vrstevníky. Jedno z napadení probíhalo velmi brutálním způsobem, kdy útok směřoval i na hlavu. Následně byl poškozený zastrašován, aby nic nehlásil policii,“ konstatoval kriminalista.

Útoky zveřejňují

V jiném videu je podle policie stejná skupina teenagerů, která oloupila poškozeného pomocí teleskopického obušku. Veškeré záběry pak agresivní mládež zveřejňuje na sociálních sítích. Podle kriminalisty jsou poškození ve věku kolem 18 let. Policie zveřejnila jen část z videí, protože je omezena zákonem na ochranu mládeže.

„V současné chvíli kriminalisté již disponují informacemi směřujícími k samotným pachatelům. Jelikož se jedná o osoby mladší 18 let, nemůžeme poskytovat bližší informace,“ doplnila mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Útočníkům hrozí za loupeže, vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví až deset let vězení. Informace o totožnosti poškozených přijme linka 158.

Informace o útocích mezi mladými lidmi se objevila minulou středu. „Poslední měsíc se na pražském Stalinu pohybuje skupinka mladších grázlů, kteří vyvolávají konflikty a kradou. Poslední incident se stal v pondělí 1. 7. a schytali to dva kluci a jeden přišel o skejt,“ napsali na svém facebookovém profilu autoři skateboardového magazínu Skaterock.cz.

Informace o eskalaci násilí na Letné probírali představitelé radnice Prahy 7 se státní i městskou policií. Konkrétní postupy z taktických důvodů radnice neupřesnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám