Hlavní obsah

Policie ve Francii dopadla otce vlčích dětí vězněných v bytě na Vinohradech

Praha
Aktualizováno

Policie ve Francii dopadla Martina K., otce „vlčích dětí“, který byl v roce 2012 odsouzen ke čtyřem letům vězení. Policie ho dopadla na základě evropského zatýkacího rozkazu a nyní čeká na jeho vydání do vlasti. Muž se ženou podle soudu dlouhodobě týrali své dva sny, kteří byli zavřeni v bytě v Praze na Vinohradech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rodiče dětí čekají před soudní síní. Archivní snímek

Článek

„Muž byl zadržen na začátku června. V průběhu pátrání po tomto muži bylo potřeba vzít v úvahu zejména jeho nekonvenční způsob života, a tak zjišťování relevantních informací bylo velmi obtížné. Navíc nebyl zastáncem moderních technologií, tedy nepoužíval mobilní telefon nebo internet a žil velmi skromně,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Muž byl odsouzen spolu se svou ženou v roce 2012 za trestné činy zanedbání povinné výživy, ohrožení výchovy dítěte a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Policie je v ČR začala hledat v lednu 2013, Evropský zatýkací rozkaz byl vydán v dubnu 2014.

Kašpárková své dva syny tajně porodila a poté je spolu s manželem zhruba dva roky izolovala od světa v bytě na pražských Vinohradech. Chlapce, jimž byly v době jejich objevení jeden a tři roky, rodiče nepustili nikdy z bytu. Děti byly špatně vyživované a zaostalé. Dnes se o ně starají příbuzní otce a jejich stav se podle znalců postupně zlepšil.

Muž i žena vinu od počátku popírali. Otci původně městský soud vyměřil osmiletý trest vězení a matce podmínku, odvolací soud ale ženě trest zpřísnil na dva roky vězení, otci naopak zmírnil na čtyři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Kauza vlčích dětí se znovu vrátila k soudu

Pražský městský soud se v pondělí vrátil ke kauze rodičů, kteří podle obžaloby nepustili své dva malé syny celý život z pražského vinohradského bytu. Jejich...

Výběr článků

Načítám