Hlavní obsah

Policie v Praze obsadila hlavní tahy a hledala migranty. Nenašla žádného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S velkou policejní akcí se setkali řidiči v noci na pátek v Praze. Zaměřena byla na nelegální migraci, avšak žádného migranta se najít nepodařilo. Policisté však uložili 20 pokut, zkontrolovali 400 lidí a odhalili dva cizince bez platného povolení k pobytu, jež však nelze označit za migranty.

Policie hledala v Praze migrantyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Řidiči mohli potkat policisty na třech kontrolních stanovištích. Jedno bylo na dálnici D1 na 4,5. kilometru ve směru na Prahu a další dvě na Pražském okruhu před Cholupickým tunelem.

Policisté s celníky zastavovali především nákladní auta, ale i autobusy a osobní vozy. K dispozici měli skenery vozidel i detektory tlukotu srdce.

Migranti si vybrali špatný den. Do Česka se vydali během policejního cvičení

Krimi

Celkem zkontrolovali tři tisíce aut a 400 lidí. Jeden řidič měl zákaz řízení.

„Za různá protiprávní jednání, zejména však v souvislosti s porušováním dopravních předpisů, policisté udělili bezmála dvacet pokut v celkové výši přibližně 30 tisíc korun a další tři přestupky byly oznámeny správnímu orgánu k projednání,“ oznámil mluvčí policie Richard Hrdina.

Z parkujícího kamionu u D1 vyběhli migranti

Krimi

Sedmi řidičům policisté uložili kauce v celkové výši 81 tisíc korun.

Byly také zadrženy dvě osoby, které neměly na území ČR platné povolení k pobytu. Policie nebyla konkrétnější, ale povolení k pobytu mají například dělníci na stavbách a podobně. Mohlo se tak stát, že jim povolení již vypršelo.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Celníci s policisty hledali migranty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám