Hlavní obsah

Policie v Ostravě provedla zátah proti výrobcům pervitinu

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Zátah proti výrobcům a prodejcům pervitinu provedla v minulých dnech ostravská kriminální policie. Čtyři muži podle obvinění vyrobili a prodali během několika měsíců pervitin za zhruba tři čtvrtě miliónu korun. Tři z nich jsou ve vazbě, čtvrtý je vyšetřován na svobodě.

Článek

„Jde o jednu z největších úspěšných akcí,“ řekl šéf ostravské kriminálky Radovan Vojta. „Celkem bylo zadrženo osm osob, z toho čtyřem bylo sděleno obvinění z nedovolené výroby omamných a psychotropních látek,“ dodal.

Všichni mají za sebou bohatou kriminální minulost a nyní jim hrozí vězení až na deset let. Obvinění drogy vařili v pronajatých bytech a zásobovali několik desítek zákazníků. Kromě toho sami pervitin konzumovali.

Zatímco tři obvinění drogy vařili i prodávali, čtvrtý je obviněn z toho, že jim dovážel suroviny ze sousedního Polska, kde není omezen volný prodej léků s obsahem pseudoefedrinu.

"Tento obviněný zásoboval výrobce surovinami, za které dostával nejenom peníze, ale i hotový pervitin, který také dále prodával,“ uvedl šéf protidrogového odboru ostravské kriminální policie Jiří Kopeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám