Hlavní obsah

Policie v Moravskoslezském kraji rozdává pokuty za nenošení roušek

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokuty ve výši několika stovek, ale v jednom případě i tisíce korun rozdávali policisté v Moravskoslezském kraji za nenošení roušek v souvislosti s aktuálním nouzovým stavem. Pokuta přitom může ve výjimečném případě dosáhnout až 10 tisíc korun, vždy jde o rozhodnutí policistů podle konkrétní situace.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V průběhu posledních pěti dnů provedli policisté v kraji kolem čtyř tisíc kontrol dodržování různých opatření a zjistili přes 300 porušení, které v minulých dnech řešili zejména domluvou.

Policisté kontrolovali, jestli hospody skutečně zavřely. Rozdávali také pokuty za roušky

Domácí

„Dvě desítky přestupků jsme oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání a některé případy na místě policisté řešili udělením pokuty,“ uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Za nenošení roušky téměř 7000 pokuta. Bavorsko chce přitvrdit v boji s koronavirem

Koronavirus

Nejčastěji se přestupkové jednání týkalo právě nenošení roušek. „Například pokutu 1000 korun uložili policisté muži z Bruntálu. Ten neměl v obchodním domě na ulici Tř. práce řádně nasazenu ochranu dýchacích cest. Pokutu ve výši 500 Kč musí zaplatit také další dva muži, kteří neměli roušku v obchodním domě na ulici Jantarová v Ostravě,“ dodala Jiroušková.

Zjištěno bylo i porušení stanoveného maximálního počtu osob během různých akcí i otevření restaurace po 22. hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám