Hlavní obsah

Policie stíhá medika, který měl v Plzni provádět lékařské pokusy na psovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Z týrání zvířat obvinili kriminalisté podle informací Práva studenta medicíny z Plzně kvůli podezření, že měl dělat lékařské pokusy na svém psovi. Zubožené zvíře skončilo loni v létě v péči veterinářů.

Foto: Jana Janoušková

Týraný pes, na kterém měl student medicíny z Plzně dělat lékařské pokusy.

Článek

„Zahájili jsme trestní stíhání 26letého muže pro zločin týrání zvířat, za což mu hrozí až šest let vězení,“ potvrdila Právu mluvčí plzeňské policie Michaela Raindlová.

Bližší informace ale s ohledem na počátek vyšetřování nesdělila.

Advokát obviněného odmítl jakoukoli vinu studenta. „Můj klient odmítá, že by zvířeti úmyslně ubližoval. Proti usnesení o zahájení trestního stíhání jsme si podali stížnost,“ reagoval na dotaz Práva advokát.

Veterináři loni zjistili, že pes rasy Jack Russell teriér má poraněné oko, četné hnisavé rány a poleptanou pokožku. Jako nejhorší zranění označili zlomeninu stehenní kosti na pravé noze.

Zubožená fenka měla tlamu ovázanou lepicí páskou

Krimi

Zvíře jim údajně přivezl příbuzný jeho majitele. „Když psa přivezli, byl celý oholený, měl mrtvou tkáň neboli nekrózu za krkem, na zádech a stehnech. Také měl defekt rohovky a především pak zlomenou stehenní kost,“ řekla Právu veterinářka Markéta Janoušová s tím, že policii předala veškeré informace.

K případu se loni vyjádřila i lékařská fakulta. Podle ní šlo o studenta, který pracoval v Biomedicínském centru v oblasti analýzy bakterií.

Muž v Olomouci brutálně zabil štěně, jeho družka zvíře našla v kontejneru

Krimi

„Nikdy se nepodílel na pokusech s experimentálními zvířaty, nikdy neměl přístup do laboratoří a prostor, kde se experimenty se zvířaty provádějí,“ uvedla škola v prohlášení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám