Hlavní obsah

Pes měl mrtvou tkáň všude po těle, policie podezírá medika z týrání

Právo, jšo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňští policisté se zabývají případem týrání zvířat, v němž měl podle informací deníku Právo 25letý student medicíny M. Š. z Plzně týrat Jack Russell teriéra. Mladík popírá, že by psu jménem Artuš záměrně ubližoval.

Foto: Markéta Tučková

Policie prověřuje týrání psa v Plzni

Článek

Veterinářka Markéta Janoušková, která se o Artuše starala, Právu řekla, že psa přinesli do ordinace před 14 dny.

„Přivedl ho příbuzný, když viděl, v jakém je stavu. Byl celý oholený, měl mrtvou tkáň neboli nekrózu za krkem, na zádech a stehnech. Také měl defekt rohovky a především pak zlomenou stehenní kost,“ řekla veterinářka s tím, že není schopná určit, jak ke zraněním došlo. „To je teď prací policie, které jsme předali veškeré informace,“ dodala.

Na Táborsku někdo postřelil tři koně

Krimi

Policejní mluvčí Veronika Hokrová potvrdila, že se případem policisté zabývají. „V případu je prověřován pětadvacetiletý muž pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat, více k případu nebudeme sdělovat, je teprve v rané fázi,“ sdělila mluvčí.

Advokát prověřovaného muže Právu sdělil, že jeho klient podezření z úmyslného ubližování zvířeti odmítá.

Přestože Artuš podstoupil několik operací, například mu veterinářka musela několik dní starou a již hojící se zlomeninu stehenní kosti znovu zlomit a opět kost narovnat, je pes nyní stabilizovaný a léčí se.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám