Hlavní obsah

Policie stíhá bývalou konkursní správkyni Zbrojovky Brno

Právo, Novinky, Knotig, Pudilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Pro porušování povinností při správě cizího majetku, neoprávněný zásah do práva k domu, bytu či nebytovému prostoru a maření výkonu úředního rozhodnutí začali stíhat bývalou správkyni konkursní podstaty Zbrojovky Brno Ilonu Strmiskovou kriminalisté z jihomoravské policejní správy v Brně.

Foto: Roman Albrecht

Dámy z Aniane nese název divadelní inscenace, ve které se 22. listopadu představí publiku v Dobrušce – herečky Daniela Kolářová a Dana Syslová.

Článek

"Já mohu v tuto chvíli jen potvrdit, že skutečně pro tyto tři trestné činy ženu stíháme. Vzhledem ke stavu vyšetřování a zajišťování potřebných důkazů nelze sdělit bližší podrobnosti. Trestní stíhání je zatím příliš čerstvé, abychom mohli sdělovat bližší informace," potvrdila ve čtvrtek Soňa Woffová z jihomoravské policejní správy v Brně.

Strmisková jako konkursní správkyně Zbrojovky Brno v době svého působení neoprávněně užívala tituly doktorky práv a inženýrky ekonomie. Na své místo ve Zbrojovce nastoupila v červenci 2003, kdy ve funkci vystřídala Lubora Kindla, kterého jmenoval soudce Jiří Berka. Oba muži také čelí trestnímu stíhání, a to i kvůli konkursu ve Zbrojovce.

Po zjištění, že správkyně Strmisková zřejmě neplní své povinnosti tak, jak má, a že žádnou vysokou školu neabsolvovala, začal Krajský soud v Brně hledat náhradu. "Kvůli plynulému provozu ve firmě musíme najít nového správce co nejrychleji," řekl Právu soudce Krajského obchodního soudu v Brně Radovan Dospěl. Zároveň ale uvedl, že vysokoškolské vzdělání není podmínkou výkonu funkce.

Podle něj budou předchozí úkony správkyně Strmiskové ve Zbrojovce platit. Správkyně podle Dospěla zatím v brněnském podniku sepsala konkursní podstatu a obnovila výrobu zbraní. "Dosud jsem byl s její prací spokojen," dodal Dospěl, který se s podobným případem dosud nesetkal. Brněnská Zbrojovka tak má už třetího správce, Strmiskovou po 14 měsících ve funkci nahradil nový správce Martin Kopčil.

Reklama

Výběr článků

Načítám