Hlavní obsah

Policie prošetřuje dva případy vydírání rodičů ztracené Aničky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V souvislosti s případem zmizelé devítileté Anny Janatkové prověřuje policie i dva případy vydírání. Podle pražské policejní mluvčí Andrey Zoulové se rodičům, kteří minulý týden nabídli odměnu ve výši 3,5 miliónu korun za informace vedoucí k nalezení dívky, ozvali i lidé, kteří chtějí na případu profitovat.

Článek

"Kriminalisté v této souvislosti v současné době prověřují i několik osob, jejichž jednání by mohlo mít znaky skutkové podstaty trestného činu," uvedla mluvčí. Ve dvou případech již policie zahájila úkony trestního řízení. "S ohledem na probíhající vyšetřování však není možné tuto trestnou činnost konkretizovat," doplnila mluvčí.

Podvodníci se údajně ozvali i televizím Prima a Nova. Jeden muž navíc poslal podle Novy rodině zmizelé dívky textovou zprávu, v níž nabízel informace o případu výměnou za více než milión korun. U výslechu na policii ale vše odvolal. Poté se obrátil na televizi Nova a za exkluzivní informace o Aničce chtěl 15.000 korun. Nakonec však přiznal, že si vše vymyslel. Také Prima uvedla, že ji kontaktoval muž s tím, že má k dispozici šokující důkazy. Chtěl za ně 20.000 korun.

Zoulová dodala, že od zveřejnění výzvy již policisté dostali od rodičů zmizelé dívky desítky informací vztahujících se k případu.

Devítiletá dívka zmizela 13. října v pražské Troji. Naposledy byla viděna v ulici Pod Písečnou, kudy se vracela ze školy. Od té doby pátraly po holčičce každý den desítky policistů, městských strážníků i vojáků, hasičů a psovodů. V Troji se ale našel jen její batoh a láhev s pitím, později se v prohledávané oblasti nalezly klíče, které děvčeti údajně také patřily.

Pražská policie v souvislosti se zmizením dívky stíhá jednačtyřicetiletého muže, kriminalisté jej koncem října obvinili z trestného činu zbavení osobní svobody. Muž je vyšetřován na svobodě, soud neakceptoval návrh na uvalení vazby. Podle dřívějších informací policistů se k činu nepřiznal, kriminalisté proti němu mají jen nepřímé důkazy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám