Hlavní obsah

Policie při pátrání po Aničce přijala přes tisíc hlášení

– Praha
Právo, jfk, ton

Už téměř tři týdny uplynuly od zmizení devítileté Aničky Janatkové z Prahy. Policie pokračuje ve vyšetřování a opakovaně se vrací i na místo v pražské Troji, kde byla dívka naposledy viděna. Policie již přijala přes tisíc hlášení.

Článek

„Na místo se vracíme ne nějak plánovitě, ale pouze když jde o prověřování konkrétních skutečností, k nimž dospíváme v průběhu vyšetřování,“ řekla Právu mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Policie podle ní přijala už přes tisíc hlášení od občanů, kteří se domnívají, že Aničku buď viděli, nebo chtějí vyšetřovatelům pomoci nějakou informací. „Zhruba dvě třetiny z nich jsme prověřili,“ podotkla Zoulová.

V případu stále platí informační embargo. Blesk přitom v pondělí přinesl informaci, že družka 41letého muže obviněného v souvislosti s Aničkou se sama stala týden před jejím zmizením obětí trestného činu. Deník přitom spekuluje, že její přítel mohl být do zločinu zapleten.

„V provozovně, kde pracuje, došlo 7. října k loupežnému přepadení. Kolem poledne dva muži přiměli obsluhu kavárny k vydání hotovosti,“ uvedl mostecký policista Jiří Volprecht. Ženu údajně ohrožovali střelnou zbraní. Souvislost mezi oběma skutky ale policie zatím nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Související články

Pátrači hledali Aničku opět bez úspěchu

Na 120 policistů se psy ve spolupráci s hasiči v neděli obnovili pátrání po zmizelé devítileté Anně Janatkové. pátrání však opět nebylo úspěšné. Děvče se...

Výběr článků

Načítám