Hlavní obsah

Policie podnikla další razii v příbramské věznici kvůli drogám. Obvinila 21 lidí

Novinky, luh
Aktualizováno

Po středeční protidrogové razii v příbramské věznici Bytíz obvinila policie 21 lidí. V pátek o tom informovala policejní mluvčí Monika Schindlová. Na akci s názvem Transit se podílelo přes 150 policistů a pracovníků Vězeňské služby a čtyři zásahové jednotky. Jde v krátké době už o druhou protidrogovou razii ve věznici.

Foto: Policie ČR

Hlavní organizátoři se během posledních pár měsíců pokusili propašovat do věznice téměř jeden tisíc tablet léků.

Článek

Z 21 obviněných je osm lidí z řad vězňů, ostatní jsou jejich známí, příbuzní či kamarádi. Hlavní organizátoři byli vězni, kteří úkolovali a koordinovali ostatní.

„Osoby na svobodě nelegálně obstarávaly návykové látky, které v balících zasílaly odsouzeným. Na zásilky uváděly smyšlená jména a drogy se snažily uschovat například v kancelářském lepidle, v sušenkách, zahuštěném mléku nebo zažehlené mezi stránkami časopisu,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Drogy a omamné látky se pokoušely propašovat v různých předmětech

Akce kromě věznice probíhala také v jedné obci na Příbramsku a Českobudějovicku, v Karviné, Pardubicích a v Praze. Bylo provedeno celkem pět domovní prohlídek, z toho dvě ve věznici. Podle policie šlo unikátní akci, jejíž příprava trvala několik měsíců.

Všichni obvinění se podle policie budou zpovídat z nedovoleného nakládání s drogami, z šíření toxikomanie a také z maření výkonu úředního rozhodnutí. „Za tyto činy stanovuje trestní zákoník dva roky až 10 let odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Středeční protidrogová razie byla v příbramské věznici v krátké době už druhá. Podobná akce se tam uskutečnila i před dvěma měsíci. Tehdy policie obvinila sedmnáct lidí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám