Hlavní obsah

Policie podezřívá ze zmizení Neffovy dcery jejího manžela

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Neočekávaný zvrat má případ pohřešované devětadvacetileté Ireny Neffové, dcery známého publicisty a spisovatele Ondřeje Neffa. O tom, že se mohla stát obětí trestného činu, se spekulovalo již od jejího zmizení 24. února. Rodina Neffů však nyní údajně získala od policie a ze soudního příkazu k domovní prohlídce „šokující“ informace, že tím, kdo mohl Ireně ublížit, je její vlastní manžel Robert Neff Novák.

Článek

Případ už převzalo pražské oddělení vražd, tedy známá „mordparta“, což jasně směřuje k podezření, že se Ireně Neffové mohlo skutečně něco stát.

Zástupce ředitele pražské mordparty Petr Rašpl k tomu ve středu řekl Právu, že možná vražda či pokus o ni je jednou z vyšetřovacích verzí kriminalistů. Na dotaz, zda je podezřelým Novák, Rašpl odpověděl: „Nepopírám, že i to je jedna z vyšetřovacích verzí.“

Nedůvěra švagrovi

Policie už také ve středu provedla prohlídku v rodinném domě, kde bydleli Novák s Neffovou a jejich osmnáctiměsíční dcerou Dominikou, a také bratr Ireny David Neff. Posledně jmenovaný se ve středu společně s otcem Ondřejem poprvé k celé události podrobněji vyjádřil na stránkách internetového deníku Neviditelný pes.

„Cítím hluboké zklamání. Snažil jsem se švagrovi věřit, třebaže se během dnů na mě valily nové a nové, pro mě šokující informace. Zoufám si z toho, že mě sestra neinformovala o pravém stavu věci. Žil jsem s nimi v našem domě, mnoha prudkých hádek jsem byl svědkem, nicméně mě nenapadlo, že by věci mohly dojít tak daleko,“ napsal David Neff.

Uvažovala o ukončení vztahu

Jeho otec Ondřej k tomu dodává, že až ze soudního příkazu k domovní prohlídce teprve zjistil, že osudného večera, kdy Irena zmizela, došlo mezi ní a manželem Robertem k hádce, která byla projevem dlouhou trvající krize a že Irena dokonce uvažovala o ukončení vztahu. „Podle této zprávy existují i další materiály naznačující, že Robert Neff Novák se mohl na mé dceři dopustit trestného činu,“ sdělil Ondřej Neff.

Od jiných zdrojů se prý dověděl, že jeho zeť Irenu dokonce opakovaně mlátil. K jejímu zmizení pak Neff doplnil, že až dosud si myslel, že Irena se ztratila v neděli 24. února ve chvíli, kdy šla ráno na cvičení. Ze soudního příkazu prý ale vyplývá, že poslední stopa mladé ženy končí již v sobotu 23. února večer kolem 20:30, kdy byl odpojen její mobil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám