Hlavní obsah

Policie podezírá řidiče nissanu za nehodu u Slaného

Právo, Novinky, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Kladenská policie dopadla podezřelého muže, který měl po srazu tuningových aut způsobit v sobotu smrtelnou dopravní nehodu u Slaného. Částečný podíl na ní má zřejmě i devětačtyřicetiletý zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec (ODS), kterého zatím policie vyslýchala jako svědka.

Článek

Dva řidiči sportovně upravených tuningových aut Nissan GT-R červené a bílé barvy jeli ze srazu těchto vozidel v Panenském Týnci a cestou po rychlostní silnici R7 u Slaného se podle vyšetřování policie nebezpečně předjížděli.

„Jednatřicetiletý cizinec trvale žijící v Praze omezil svou nebezpečnou jízdou protijedoucího pětadvacetiletého řidiče v autě Renault Twingo. Mladík ze Slaného ve snaze zabránit čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem Nissan strhl řízení vpravo. Vyjel ze silnice do svahu, kde se automobil několikrát převrátil a zůstal na střeše,“ popsala nehodu mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Při dopravní nehodě se mladý řidič vážně zranil a vrtulník jej převezl do střešovické nemocnice, kde mladík zraněním podlehl. Jeho jednadvacetiletá spolujezdkyně byla do nemocnice převezena v kritickém stavu s vážnými poraněními hlavy a břicha.

„Řidič nebezpečně předjíždějícího nissanu ale z místa nehody ujel. Během pár hodin se jej podařilo vypátrat a nyní je podezřelý z trestných činů usmrcení z nedbalosti, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ dodala Nováková.

Pražský zastupitel Vavřinec byl zatím vyslechnut jako svědek dopravní nehody. Vavřinec, kterého se v pondělí nepodařilo zastihnout, rádiu Impuls potvrdil, že na policii kvůli nehodě vypovídal. „Byl jsem na tom místě, teď v tuto chvíli odjíždím z policie z Kladna. Jsem přesvědčen, že jsem tu dopravní nehodu nezpůsobil. V současné době figuruju v této nehodě jako svědek a uvidí se, co dál,“ uvedl Vavřinec.

„Případná další trestní odpovědnost účastníků se bude odvíjet z průběhu vyšetřování,“ dodala Nováková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám