Hlavní obsah

Policie pátrala po houbařích, ti zatím seděli v hospodě u piva

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Všechny dostupné síly zmobilizovali v sobotu policisté na severním Plzeňsku poté, co je požádali o pomoc dva houbaři z Mostecka s tím, že pohřešují dva své kamarády. Do pátrací akce se zapojily desítky lidí. Po čtyřech hodinách policisté muže našli sedět u piva v Kralovicích v restauraci U Prusíků.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Prý už jim byla v lese zima, tak šli do hospody. Nikomu nic neřekli,“ řekl šéf kriminálky policejního ředitelství Plzeň sever Vlastislav Fiala.

Čtyřčlenná parta houbařů přijela na severní Plzeňsko ráno kolem osmé hodiny. Rozdělili se po dvojicích a dali si sraz v šest večer.

„Jedna dvojice přišla k místu o několik hodin dřív, a protože se jim tam nechtělo čekat a byla jim zima, tak vyrazili do hospody, aniž by svým přátelům dali vědět. Když na smluvené místo přišli ti druzí dva houbaři a nikoho nenašli, zalarmovali policii. Popsali nám, co měli jejich kamarádi za oblečení. Policejní hlídky pak pročesávaly les a kontrolovaly také vlakové i autobusové zastávky. Po 22. hodině houbaře našli v hospodě v Kralovicích,“ uzavřel Fiala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám