Hlavní obsah

Policie: Otec sexuálně zneužíval dceru devět let

Právo, pab
HOLÝŠOV

Na policii se obrátila devatenáctiletá dívka z Holýšova na Domažlicku se šokující zprávou. Strážcům zákona oznámila, že od svých deseti let musela snášet sexuální ataky ze strany svého vlastního otce, aniž by její matka cokoliv tušila.

Článek

Pohlavní zneužívání později přerostlo ve znásilňování. Kriminalisté o minulém víkendu sedmatřicetiletého muže zatkli. Ten obvinění dcery nepopřel. "Muž byl obviněn z trestného činu znásilnění. Soudce na něho uvalil vazbu přičemž konstatoval, že trestní stíhání je důvodné," potvrdil domažlický státní zástupce Josef Vojta.

Podle jiného zdroje otec dceru zpočátku osahával a vkládal ji penis do úst. Později, když už dovršila patnáct let, ji opakovaně nutil k souloži. Vše se mělo odehrávat v jejich bytě. Naposledy mezi nimi mělo dojít  k pohlavnímu styku v létě. Proč dívka vše oznámila až po tolika letech není zatím jasné.

Většina případů zůstane neodhalena

"Otec ji mohl vyhrožovat a nebo zase naopak dívka mohla mít otce natolik ráda, že měla strach, aby ho nezavřeli do vězení a tím by o něho mohla přijít," spekuloval domažlický sexuolog Viliam Janáč. Podle něho případy, kdy se sexuálního zneužití na dětech dopouští pravý otec, bývají zpravidla tabu a většina z nich zůstane neodhalena.

"Ti lidé jsou například schizofrenici nebo alkoholici. Zneužité děti se svěří až jako dospělé. Pak se to i těžko zpětně prokazuje. Já jsem se za mnohaletou praxi setkal tak možná s dvaceti takovými případy. Daleko častější jsou sexuální útoky mužů v rodinách na nevlastní děti," dodal Janáč.

Reklama

Výběr článků

Načítám