Hlavní obsah

Policie odložila vyšetřování požáru středověkého skanzenu v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie odložila vyšetřování požáru středověkého skanzenu v pražských Řeporyjích. Nikdo nebyl obviněn, řekl na dotaz Novinek mluvčí policie Jan Rybanský.

Požár skanzenu v ŘeporyjíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Případ policisté odložili, protože prověřováním nebyl zjištěn konkrétní pachatel. Kdyby se objevily nové skutečnosti, věc lze kdykoliv otevřít. Platí, že příčinou bylo buď nedbalostní jednání, nebo úmysl neznámé osoby,“ řekl Rybanský.

Celková škoda byla vyčíslena na asi 1,8 milionu korun.

V Praze hořel středověký skanzen, škody budou podle hasičů velké

Krimi

Skanzen Řepora v Praze, který ukazuje život ve středověku, začal hořet loni v říjnu. Plameny zasáhly čtyři dřevěné budovy, trávu a kus lesa. Hasiči zasahovali vzhledem k hustému dýmu v dýchací technice.

V pražské zahradě Kinských shořel kostel sv. Michaela

Krimi

Jednotkám se podařilo dostat plameny pod kontrolu asi za 20 minut po příjezdu, následovalo dohašování ohořelých částí budov. Požár prakticky zničil několik budov.

V minulosti postihl požár skanzen už vícekrát, naposledy předloni v prosinci. V roce 2003 někdo zapálil stavení úmyslně. Oheň tehdy zničil kovárnu, špejchar, usedlost hrnčíře a rolníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám