Hlavní obsah

Policie odložila jedno z trestních oznámení CME na Železného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie odložila jedno z trestních oznámení společnosti Central European Media Enterprises (CME) na ředitele televize Nova a senátora Vladimíra Železného kvůli poškození a zneužití záznamu na nosiči informací. CME podezírala Železného z toho, že najal Jakuba Olexu, aby vyloupil systém elektronické pošty v její londýnské kanceláři.

Foto: Jiří Šmucler

Radnice Auvers-sur-Oise. I řetěz s patníky se zachoval.

Článek

Železný podle CME informace, které získal v roce 1999 nezákonným způsobem, později předložil v důkazním řízení arbitrážnímu tribunálu v Amsterodamu.

Trestní oznámení bylo koncem března odloženo, protože ve věci nejde o podezření ze spáchání trestného činu, řekl policejní zdroj. Usnesení o odložení má nyní na stole státní zástupce, který ho může případně zrušit.

Podle zdroje Olexa při výslechu popřel, že by se s šéfem Novy znal a že by pro něj nějaká data sháněl. V počítačích, které byly při vyšetřování zabaveny v kancelářích Železného, se žádné soubory, o nichž se zmiňovala CME, nenašly, poznamenal.

Na jaře 2000 Železný oznámil, že mu poštou přišly důležité dokumenty bývalého investora Novy. Podle něj obsahovaly i takzvaný český plán, který prý v přesných bodech a časovém rozvržení popisoval kroky CME k ovládnutí televizního vysílání. Podle CME se dat na jejím počítačovém serveru zmocnil na dálku přes internet Olexa, který je předal Železnému.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám