Hlavní obsah

Policie obvinila Ukrajince kvůli tragédii u Klatov

KLATOVY

Policisté obvinili z trestných činů ublížení na zdraví s následkem smrti a ohrožení pod vlivem návykové látky ukrajinského řidiče, který v noci na středu způsobil v Lubech u Klatov dopravní nehodu, při níž přišli o život tři lidé. Cizinci, který řídil opilý a sám byl při nehodě zraněn, hrozí až deset let vězení.

Článek

Soudce na něj uvalil vazbu, aby se nemohl vyhýbat trestnímu řízení. Z klatovské nemocnice, kde po nehodě skončil se zlomenou nohou, byl v pátek v noci eskortován do vězeňského léčebného zařízení v Praze na Pankráci. Informovala o tom mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Nehoda se stala v noci z úterý na středu po 22:00 na hlavním tahu z Klatov směrem do Železné Rudy. Ukrajinec, jenž řídil vůz Opel Vectra, narazil ve velké rychlosti do vozu Renault Clio, v němž se v té době nacházeli čtyři lidé. Při nehodě zemřeli dva muži ve věku 55 a 56 let, devětačtyřicetiletá žena následně při resuscitaci.

Řidič Opelu, jeho o čtyři roky mladší krajan a sedmatřicetiletý Slovák z Renaultu byli převezeni do klatovské nemocnice. Obviněný Ukrajinec podle lékařů utrpěl těžká zranění, otřes mozku a zlomeninu. Jeho spolujezdec a muž z druhého vozidla mají středně těžká zranění, také otřes mozku a zlomeniny. Podle vedení nemocnice jsou všichni tři mimo ohrožení života.

U řidiče Opelu nechala policie nabrat krev. Testy prokázaly, že řídil pod vlivem alkoholu. Naměřenou hodnotu zatím policie neupřesnila. Podle dostupných informací byli oba mrtví muži zaměstnanci místních pekáren. Původní spekulace o tom, že posádku Renaultu tvořili tři stopaři, kterým chvíli předtím řidič vozu zastavil, se nepotvrdila.

Nehoda na Klatovsku si vyžádala tři lidské životy. Zdroj: TV Prima.

Podle jedné z verzí nezvládl kvůli vysoké rychlosti řidič Opelu průjezd zatáčkou. Ta ho vynesla ke krajnici, kde se nacházel druhý automobil. Do něj následně narazil. Ladmanová dnes řekla, že Renault Clio vyjížděl z vedlejší ulice ve směru od benzínové stanice na hlavní ulici 5. května.

"Poté, co po ní Renault ujel několik desítek metrů, došlo k čelnímu střetu s vozem Opel. Přesnou příčinu bude zkoumat znalec," uvedla. Ten také vypočítá, jakou rychlostí Opel jel. Tachometr vozidla se při nehodě zastavil na rychlosti 115 kilometrů za hodinu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám