Hlavní obsah

VIDEO: Řidič, který zabil na Klatovsku tři lidi, byl opilý

Právo, pab
KLATOVY
Aktualizováno

Přes dvě promile alkoholu kolovalo v krvi řidiči Opelu Vectra , který v noci na středu v Lubech na Klatovsku narazil v plné rychlosti do plně obsazeného Renaultu Clio. K nehodě došlo po dvaadvacáté hodině a následky jsou tragické - na místě zůstali tři mrtví lidé a další tři skončili v nemocnici.

Článek

Původně svědci hovořili o tom, že vozidlo renault zastavilo stopařům a krátce na to došlo ke střetu. Policisté ale mají k dispozici videozáznam z průmyslové kamery, kde je průběh nehody zaznamenán. Na snímku je vidět, jak renault pomalu vjíždí na hlavní silnici a ze zatáčky se na něj v protisměru řítí jiné vozidlo. Střetu už nešlo zabránit.

„V renaultu byli celkem čtyři lidé. Tři zemřeli na místě,“ řekla mluvčí krajských hasičů Alena Marešová.

Hasiči vyprostili z havarovaných vozů tři osoby. V renaultu byl zaklíněný mrtvý muž a těžce zraněná žena. Hasiči ženu resuscitovali, ani zdravotníkům se jí ale k životu přivést nepodařilo. „Rozsáhlým zraněním podlehla,“ potvrdila mluvčí západočeských záchranářů Lenka Ptáčková. Další mrtvý ležel vedle auta.

Posádka Opelu, kterou tvořili dva Ukrajinci, skončila v nemocnici, stejně jako čtvrtý pasažér druhého vozu. „Všichni tři muži ve věku 25 až 35 let utrpěli středně těžká až těžká zranění,“ doplnila Ptáčková. Na místě zasahovala letecká záchranná služba. Zranění byli nakonec transportování pozemní cestou na chirurgii nemocnice v Klatovech.

Ukrajinec v Opelu jel velmi rychle, což dokazuje ručička tachometru, která se po nárazu zasekla na hodnotě přes 115 kilometrů v hodině. Navíc řidič byl podle předběžného výsledku krevního rozboru pod vlivem alkoholu.

První testy ukázaly hodnotu přes dvě promile. Oficiální výsledky budou mít policisté ve čtvrtek. Známy jsou už také další podrobnosti o tom, co nehodě předcházelo. Osádku renaultu tvořili zaměstnanci zdejší pekárny, kteří jeli domů po odpolední směně.

Následky tragické dopravní nehody. Foto: HZS Plzeňského kraje.

„Vybavuji si, že jsme nastoupili do auta a pomalu se rozjížděli. Pak už si nic nepamatuji,“ řekl policistům v nemocnici muž, který jako jediný náraz v renaultu přežil.

Opilému řidiči, který nehodu způsobil, hrozí obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti. Významnou přitěžující okolností je pro něho alkohol a zvlášť závažný následek nehody. Může proto skončit ve vězení až na deset let. 

Reklama

Výběr článků

Načítám