Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče kamiónu ze Studénky, bude žádat vazbu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studénka

Padesátiletý řidič polského kamiónu, který vjel ve středu ráno na železniční přejezd ve Studénce, kde ho uvěznily závory, a následně došlo ke střetu s pendolinem, byl ve čtvrtek dopoledne obviněn z obecného ohrožení z nedbalosti. Hrozí mu až deset let vězení, policie podá návrh na jeho vzetí do vazby.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Oddělená kabina kamiónu

Článek

O obvinění řidiče informoval kriminalista Radim Wita. „Bylo zahájeno trestní stíhání proti padesátiletému cizímu státnímu příslušníkovi a v nejbližších minutách bude proveden jeho výslech,“ řekl.

Bližší informace k tomu, jak se Polák hájí, policie nechce poskytnout. „Jako podezřelý se nám už vyjádřil a k nehodě vypovídal, nebudeme ale zveřejnovat, co řekl,“ uvedl Radim Wita.

Na přímý dotaz, zda řidič vjel na přejezd proto, že v ostrém slunečním svitu přehlédl světla, anebo výstražné znamení viděl, ale rozhodl se riskovat, vyšetřovatel také neodpověděl. „Nic nenasvědčuje tomu, že by na přejezd vjel úmyslně za účelem toho, aby vystavil vůz srážce s vlakem. K tomu, zda viděl, nebo neviděl světla, nám samozřejmě něco řekl, ale já vám k tomu nic nesdělím,“ dodal kriminalista.

Policie podá návrh na vzetí do vazby. „S ohledem na trest, který mu hrozí, je reálné nebezpečí, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání. Proto s největší pravděpodobností budeme podávat návrh na vzetí obviněného do vazby.

Řidič polského kamiónu převážejícího plechy podle něj dosud neměl na českých silnicích problémy se zákonem. „Na českých silnicích problémy neměl a z polské strany zatím tuto informaci nemáme,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám