Hlavní obsah

Policie obvinila muže kvůli výbuchu plynu v Karviné

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

V souvislosti s úterním výbuchem plynu v bytovém domě v Karviné policie obvinila šestapadesátiletého nájemníka. Kriminalisté dále zjišťují, proč a jak k výbuchu došlo.

Foto: Novinky

Výbuch plynu v Karviné

Článek

„Komisař proti 56letému nájemníkovi bytu zahájil trestní stíhání ve věci podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení a poškození cizí věci,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že detektivové pracují s několika verzemi. „Žádáme o znalecká zkoumání z oblastí technických a lékařských. Rozhodující ve vyšetřování budou závěry znalců a analýza zjištěných indicií,“ doplnila Viačková.

Foto: Novinky

Výbuch plynu v Karviné

Podle informací Práva může být za výbuchem pokus o sebevraždu, ale také nedbalost nájemníka či úmysl. Policií byl vyslechnut až poté, co vystřízlivěl.

Předběžná škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun. Podle statika, který přijel na místo ještě v úterý odpoledne, nejvíce poškozený je byt, ve kterém došlo k výbuchu, a sousední byt. Do ostatních bytů se nájemníci již mohli vrátit.

Reklama

Související témata:

Související články

V bytovém domě v Karviné vybuchl plyn

Moravskoslezští policisté, hasiči a záchranáři řeší od úterního odpoledne výbuch plynu v jednom z bytových domů v Karviné. Zdravotníci ošetřili jednoho...

Výběr článků

Načítám