Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat mladíka obviněného z dvojnásobné vraždy v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie navrhla obžalovat pětadvacetiletého muže, který je podezřelý z brutální vraždy dvojice mladých lidí v jednom z bytů v pražské Krči. Státní zástupce po prostudování spisu rozhodne o dalším postupu, řekla mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Pracovníci odnášejí jedno z těl.

Článek

Podle ní muž zůstává i nadále ve vazbě. Mladíka podezřelého z vraždy devatenáctileté dívky a stejně starého muže zadrželi policisté začátkem ledna ve Zlíně. Soud ho následně poslal do vazby kvůli obavě, že by mohl utéct. Uvalení vazby soud odůvodnil tím, že muž nemá stálé bydliště a v minulosti žil po ubytovnách.

Mladík se k brutálnímu činu policii přiznal. Vedoucí oddělení vražd pražské policie Josef Mareš brutalitu provedení přirovnal k vraždám Ivana Roubala. Pětinásobný vrah Roubal, který si odpykává doživotí, své oběti mimo jiné svazoval do kozelce, takže se pomalu udusily. Kvůli vyšetřování a zejména s ohledem na pozůstalé nechce policie k případu sdělovat více informací.

Podle médií ale vrah usmrtil dvojici několika desítkami ran nožem, oběti měly svázané nohy i ruce. Muži, který v minulosti nebyl nikdy trestán, hrozí až dvacet let vězení či výjimečný trest. Těla devatenáctileté dvojice nalezli policisté v bytě domu v Murgašově ulici v Praze 4 poté, co dívku začali pohřešovat její rodiče. Už po ohledání na místě činu dospěli kriminalisté k závěru, že dvojice byla zavražděna. Podle médií se vraždy staly v bytě, kde žilo několik studentů.

Reklama

Související témata:

Související články

Smrt mladé dvojice vyšetřují jako vraždu

Mladá dvojice, jejíž těla byla v sobotu před polednem nalezena v Praze 4, byla zřejmě zavražděna. Plyne to ze sdělení policejní mluvčí Jany Rösslerové, podle...

Výběr článků

Načítám