Hlavní obsah

Policie našla v garáži v Praze zbrojní arzenál. Jsem sběratel, řekl majitel

Praha

Šestadvacet zbraní a 150 kilogramů munice našli minulý týden policisté v garáži v Praze. Jejich majitel se přiznal, že je vášnivým sběratelem. Za nedovolené ozbrojování mu hrozí až pět let vězení.

Policisté našli v Praze desítky zbraníVideo: Policie ČR

 
Článek

Zbraně se nacházely v garáži v průmyslovém areálu v Praze 8. Minulý čtvrtek tam kriminalisté udělali domovní prohlídku s psovodem, která je doslova překvapila.

„Nalezli více než sto padesát kilogramů munice a šestadvacet dlouhých a krátkých střelných zbraní. Zbraně byly v době prohlídky nabité a nachystané k použití,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Mimořádný hazard hledače kovů na Písecku: Funkční miny vyskládal v lese

Krimi

Podle policie muž nemá zbrojní průkaz ani žádnou zbrojní licenci. Dvaačtyřicetiletý majitel s policisty spolupracoval a všechny zbraně vydal. Při výslechu pak uvedl, že je vášnivým sběratelem, ale proč měl nabito, už vysvětlil nedokázal.

Opilý zákazník vytáhl v pražském taxíku zbraň a vystřelil

Krimi

„Sběratel je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Veškeré zajištěné zbraně kriminalisté odeslali na expertízu,“ doplnila Siřišťová.

Odborníci budou zjišťovat, zda se zbraněmi nebyl spáchán trestný čin. Následovat bude obvinění a vyšetřování na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám