Hlavní obsah

Policie našla mrtvého muže na Opavsku

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kravaře
Aktualizováno

Na okraji lesního porostu v obci Štítina na Opavsku nalezla v sobotu odpoledne policie ztraceného šestadvacetiletého muže z Kravař. Bohužel již mrtvého. Mladík zřejmě umrzl. Od čtvrtečního rána ho pohřešoval jeho dvaapadesátiletý otec.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do pátrání po mladíkovi se v sobotu vrhli kromě policistů i opavští hasiči a dobrovolní hasiči z Kravař, Štítiny, Mokrých Lazců, Bolatic a Hrabyně. Pomohl také psovod se psem a dobrovolníci z Kravař.

„Nakonec byl povolán i vrtulník, který však byl stažen, protože se pohřešovaného podařilo v sobotu ve 14:15 hodin najít. Bohužel již mrtvého. K nalezení mladíka pomohla lokalizace jeho mobilního telefonu, který určil, že se nachází někde mezi Štítinou a Kravařemi na Opavsku,“ informoval Právo opavský mluvčí René Černohorský s tím, že nejprve se podařilo najít jeho jízdní kolo.

„Asi 600 metrů od kola byl pak nalezen v brázdě na okraji lesního porostu i ztracený muž. Lékař nařídil pitvu, která vyloučila cizí zavinění. Příčinou jeho smrti bylo nadměrné vystavení přírodnímu chladu,“ upřesnil Černohorský a dodal, že případ je ve fázi dalšího prověřování. „Kdyby lidé věděli nějaké další informace o tomto muži, ať nás kontaktují,“ doplnil mluvčí policie.

Podle informací, které má Právo k dispozici, je mrtvým mužem doktorand z Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám