Hlavní obsah

Policie na R10 honila opilého řidiče, zastavil ho až střet se služebním vozem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Středočeští a liberečtí policisté v noci na neděli pronásledovali po mladoboleslavské rychlostní silnici R10 opilého řidiče. Muž odmítal zastavit a na policisty najížděl. Policisté řidiče zastavili až poté, co do silnice postavili zátaras.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiadvacetiletý muž si podle mluvčí středočeské policie Soni Budské neoprávněně půjčil vozidlo Ford Tranzit a opilý vyjel na silnici R10. Na výzvy policistů k zastavení podle Budské nereagoval a naopak zrychloval nebo na policejní hlídky najížděl.

Turnovští policisté proto silnici na rovném přehledném úseku přehradili služebním vozidlem se zapnutým majákem. Muž ale nezastavil a do policejního auta narazil. Z nehody vyvázl bez zranění. Řidič podle policie nadýchal jedno promile alkoholu a skončil v cele.

V neděli ho vyšetřovatel obvinil z neoprávněného užívání cizí věci, násilí proti úřední osobě a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až šest let vězení. Muž je stíhán na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám