Hlavní obsah

Policie hledá svědka, který se pohyboval kolem shořelé haly v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté v rámci vyšetřování dubnového požáru skladové haly v Braníku hledají svědka, který byl v inkriminovanou dobu na místě. U požáru tehdy zasahovalo 11 jednotek, škoda se vyšplhala do milionů korun.

Policie hledá svědka požáruVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté během vyšetřování zajistili kamerové záznamy z okolí. Na nich je zachycený muž, který se chvíli před vypuknutím požáru pohyboval v blízkosti haly. Pro policisty může být důležitým svědkem.

Hasiči bojují s mohutným požárem haly v pražském Braníku

Krimi

„Touto cestou žádáme širokou veřejnost o pomoc při pátrání po tomto muži. Pokud ho na kamerových záběrech poznáte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte tísňovou linku 158,“ uvedla mluvčí policie Hana Křížová.

Foto: Policie ČR

Policie hledá svědka požáru.

Podle policie jde o muže mladšího vzhledu, v krátkých kalhotách a s batohem na zádech. Mluvčí uvedla, že je zajímavostí, že v tento den bylo velmi chladno a muž měl na sobě pouze šortky. Kriminalisté se domnívají, že přijel zřejmě tramvají a vystoupil na zastávce Pobřežní cesta, která je jen malý kousek od objektu.

Hala v Modřanech hořela 12. dubna brzo ráno. Z místa stoupal hustý černý dým viditelný kilometry daleko, chemici hasičů doporučili obyvatelům ve čtvrti nevětrat. Požár zkomplikoval také automobilovou a tramvajovou dopravu. Záchranka uvedla, že se zásah obešel bez zranění. Škoda byla odhadnuta na miliony korun, v hale byl třeba nábytek nebo oblečení.

Záznam: V pražské Modřanské ulici hoří hala.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám