Hlavní obsah

Policie hledá dvojici svědků, která mohla vidět sprejery na Karlově mostě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie hledá dva svědky, kteří mohli vidět sprejery čmárající na Karlův most. Policisté zjistili, že nápis se na mostě objevil v neděli večer. Sprejerům hrozí až tři roky vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědci mohli vidět sprejery

 
Článek

Sprejeři podle policie řádili na Karlově mostě v neděli kolem jedenácté hodiny večer.

„V rámci prověřování případu policisté zajistili kamerové záznamy a zjistili, že v inkriminovanou dobu místem procházela dvojice, kterou policisté k tomuto případu potřebují vyslechnout. V tuto chvíli muže a ženu vnímáme jako svědky,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Neznámí sprejeři počmárali Karlův most

Krimi

Informace o totožnosti svědků přijme linka 158. Pachatelům hrozí za poškození cizí věci až tři roky vězení.

Foto: Policie ČR

Svědci mohli vidět sprejery.

Mluvčí technické správy komunikací Barbora Lišková v pondělí sdělila, že nápis nacházející se na Malé Straně bude odstraněn v nejbližší době. Podle České televize byl nápis již restaurátory odstraněn.

Padla podmínka

Policie vyšetřovala posprejování Karlova mostu také loni v létě. Následně dopadla dva německé bratry, kteří v listopadu dostali roční podmínku a trest vyhoštění na pět let z České republiky. Každý z bratrů musí podle verdiktu také zaplatit 100 tisíc korun.

Graffiti následně odstranil načerno vysokotlakou wapkou podnikatel Miloslav Černý. Zatímco památkáři měli v plánu pracovat tři týdny, Černý to zvládl během pár nočních hodin. Černý se likvidací graffiti živí a nemohl prý spát, když věděl, že jde o každou hodinu, proto vyrazil jednat.

Graffiti na Karlově mostěVideo: Novinky

Foto: Novinky

Nápis na Karlově mostě

Reklama

Výběr článků

Načítám