Hlavní obsah

Policie dopadla zloděje obrazů v centru Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie dopadla zloděje, který z galerie v centru Prahy ukradl obrazy za téměř půl milionu korun. V sobotu o tom informoval mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Podle něj k zadržení pomohla veřejnost.

Krádež obrazů v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu ve čtvrtek informovala pražská policie. Muž se vloupal do galerie v jedné z pasáží ve Vodičkově ulici. Z výlohy odnesl celkem pět obrazů. Během krádeže muž také rozbil prořezávanou lampu za 40 tisíc korun.

Mluvčí Hrdina uvedl, že incident se stal již na začátku prosince, ale pachatele se dosud nepodařilo najít. Policie proto požádala o pomoc veřejnost.

Policie hledá zloděje, který v Praze ukradl obrazy za půl milionu

Krimi

„Na základě získaných poznatků se podařilo zadržet pachatele krádeže a vrátit obrazy za půl milionu šťastné autorce,“ uvedl Hrdina. Jeden z poznatků podle mluvčího odkazoval na jeden z žižkovských domů, který policisté proto začali hlídat, zatímco sháněli povolení k prohlídce.

Když se na místě objevil nic netušící pachatel, policisté ho zadrželi a třiatřicetiletý cizinec se ke krádeži přiznal a umělecká díla vydal. „Děkujeme za pomoc při pátrání,“ dodal Hrdina.

Policie také zjistila, že pachatel byl v minulosti několikrát soudně trestán, a navíc má zákaz pobytu na území ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám