Hlavní obsah

Policie hledá zloděje, který v Praze ukradl obrazy za půl milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie hledá lupiče, který ukradl z galerie v centru Prahy obrazy za téměř půl milionu korun. Navíc při krádeži rozbil cennou lampu za desítky tisíc korun.

Krádež obrazů v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu  ve čtvrtek informovala pražská policie. Její mluvčí Richard Hrdina uvedl, že incident se stal již na začátku prosince, ale pachatele se dosud nepodařilo najít.

Policisté proto prosí veřejnost o pomoc při pátrání. Zveřejnili záznam podezřelého z bezpečnostních kamer. Muž se vloupal do galerie v jedné z pasáží ve Vodičkově ulici. Z výlohy odnesl celkem pět obrazů.

Žena ukradla z obchodního domu v Praze čivavu, která čekala na majitelku

Krimi

„V průběhu krádeže navíc rozbil bílou keramickou prořezávanou lampu, jejíž hodnota činí 40 000 korun,“ popsal krádež mluvčí policie.

„Poté z místa odešel s obrazy v podpaží na nedalekou zastávku, odkud odjel tramvají číslo 9 neznámo kam,“ doplnil.

Pokus o zadržení zloděje aut skončil střelbou

Krimi

Muže zachytilo několik bezpečnostních kamer v okolí. Kromě kamerových záznamů policie na videu na svém webu zveřejnila také snímky kradených obrazů.

Foto: Policie ČR

Krádež obrazů v centru Prahy

„Pokud byste muže poznali, nebo víte, kde se odcizená umělecká díla nacházejí, kontaktujte linku 158,“ uvedl Hrdina. Pachateli hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám