Hlavní obsah

Policie dopadla muže, který měl nutit k sexu 35 chlapců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Pětatřicetiletého muže z Prahy podezřívají pražští kriminalisté z toho, že nutil k pohlavnímu styku nejméně 35 chlapců. Oběti vyhledával převážně prostřednictvím internetové sítě, skončil ve vazbě. Zadržen byl v listopadu loňského roku, policie o případu informovala až nyní.

Článek

„Po chlapcích požadoval fotografie, později je nutil k pohlavnímu styku,“ řekla v pátek Alena Kolářová z pražské policie.

„Policisté muže zadrželi v listopadu loňského roku,“ řekla Novinkám Alena Kolářová. Kriminalisté na případu pracovali delší dobu. „Zadokumentování této trestné činnosti je náročné a dlouhodobé,“ doplnila.

Kriminalisté muže nezadrželi při konkrétním činu. Muž se pohyboval převážně na internetových diskusích, tzv. chatech, kde lákal k sexuálním praktikám.

Vydával se za sponzora a osobního strážce

Do současnosti policie přišla na 35 nezletilých, kteří mohli být jeho oběťmi. Muž, který se vydával za špičkového osobního strážce nebo sponzora dětských domovů, čelí obvinění z pohlavního zneužívání, vydírání, ohrožování výchovy a svádění k pohlavnímu styku.

Vydíral chlapce fotografiemi

Muž nezletilé chlapce vyhledával na diskusním serveru, kde si zjišťoval, odkud pocházejí nebo jaké jsou jejich zájmy. Chlapcům sliboval peníze nebo splnění jiných přání. Za to od nich chtěl jejich nahé fotografie s obnaženým přirozením. Fotografiemi je pak vydíral a nutil k pohlavnímu styku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám