Hlavní obsah

Policie: Byly to klidné Velikonoce

Letošní Velikonoce byly i kvůli stále platnému lockdownu podle mínění policie klidné. Méně práce měli policisté jen loni, kdy rovněž byla uzavřena celá republika.

Foto: Petr Horník, Právo

Policisté na Velikonoční pondělí kontrolují v Dolních Chabrech příjezd řidičů do Prahy.

Článek

„Z pohledu celé ČR neevidujeme závažnější incidenty či problémy v souvislosti se zajištěním pořádku a dodržováním aktuálně platných vládních opatření. Jednoduše řečeno, bylo to všechno v klidu,“ řekl v pondělí Právu mluvčí policejního prezidia David Schön.

Do kontrol vládních opatření především v podobě hlídání hranic mezi okresy se zapojilo od pátku do neděle takřka šestnáct tisíc policistů, vojáků a celníků. Za zmíněné tři dny učinili 217 111 kontrol a zjistili celkem 5412 přestupků.

Opavské parky jsou plné lidí. Strážníci řeší jedno oznámení za druhým

Domácí

„Z toho celkového počtu bylo 2996 přestupků vyřešeno domluvou, zbytek buď oznámením správním orgánům, či v rámci příkazního řízení na místě. Ve 2236 případech byl odepřen vjezd vozidlům,“ upřesnil Schön s tím, že čísla za pondělí budou k dispozici až dnes.

Nicméně i na Velikonoční pondělí byla podle něj situace především na silnicích oproti dřívějším rokům, kdy se řada lidí vracela houfně z prodlouženého víkendu domů, bezproblémová.

Mraky lidí na pražské náplavce. K opatřením jsou už apatičtí, přiznali strážníci

Domácí

„Všude to vypadá úplně v klidu. Sice se může jezdit po okrese, ale kvůli omezení cestování mimo okres letos nehrozí žádné zácpy, velké návraty lidí ani nehody. Jde o klidné Velikonoce, klidnější byly jen ty loňské, protože tehdy byli všichni doma, byl úplný lockdown a lidé se báli,“ dodal Schön.

Reklama

Výběr článků

Načítám