Hlavní obsah

Polák na Bruntálsku zemřel po potápění v lomu

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntálsko

Ke dvěma tragickým úmrtím vyjely v neděli posádky záchranné služby na Bruntálsku. Jeden muž se utopil v zatopeném lomu, druhý zkolaboval v náročném terénu u Rešovských vodopádů. V pondělí o tom informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K první nehodě došlo v zatopeném lomu u Svobodných Heřmanic v neděli krátce po poledni. Záchranáři dostali zprávu o bezvědomí osmapadesátiletého potápěče polské národnosti, který zmizel při ponoru v hloubce několika desítek metrů.

„Na místo ihned vyjela posádka RZP z Bruntálu a vzlétl ostravský vrtulník LZS. Svědkové zahájili základní resuscitaci, o záchranu postiženého usilovaly rovněž přivolané posádky ZZS. Jejich snaha však byla marná a zasahující lékař musel konstatovat smrt postiženého,” uvedl Humpl.

O pouhé tři hodiny později zasahovali záchranáři v Rešově, rovněž na Bruntálsku. Sedmapadesátiletý poblíž Rešovských vodopádů zkolaboval v náročném terénu.

„Na místě zasahovala posádka rychlé lékařské pomoci z Rýmařova. I v tomto případě tým ZZS zahájil rozšířenou resuscitaci, ale činnost pacientova srdce se přes veškeré úsilí obnovit nepodařilo,” dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám