Hlavní obsah

Pokus o vraždu ve Valdicích: Odsouzený bitkař skočil koleny na hlavu jinému vězni

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valdice

V jedné z nejpřísnějších věznic ve Valdicích, kam soudy posílají zločince za zvlášť závažné skutky, vyšetřuje policie pokus o vraždu. Kriminalisté obvinili 35letého muže, který podle vyšetřovatelů napadl zvlášť surovým a krajně nebezpečným způsobem spoluvězně, navíc ve chvíli, kdy se napadený vzdával a ležel na zemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie obvinila muže, který má za sebou pestrou trestní minulost hlavně v souvislosti s násilím, kvůli konfliktu s jeho spoluvězněm v kulturní místnosti valdické káznice z 19. března. Oba se tehdy nejdřív slovně nepohodli, spor ale nabral na síle a skončil rvačkou.

„Obviněný přesto, že se o šest let mladší muž vzdával, pokračoval v surovém útoku, který zakončil skokem oběma svými koleny na hlavu ležícího muže. Ten skončil s vážným zraněním v nemocnici,” informovala v úterý o případu mluvčí policie Iva Kormošová.

Vyšetřování ukázalo, že se nejednalo o žádnou výtržnost, ale ani ublížení na zdraví – znalecký posudek odhalil, že útok byl mnohem závažnější a policie případ posoudila přísněji jako vraždu ve stadiu pokusu.

Kvůli vzpouře obvinili dva vězně z Mostecka

Krimi

„Útočil velmi rizikovým a extrémně nebezpečným způsobem tak, že mohl poškozenému, u kterého je stále nejasná prognóza vyléčení, způsobit smrtelná poranění,” upřesnila mluvčí.

O možnostech nápravy lze u obviněného hovořit vzhledem k jeho minulosti zatím jen stěží, v rejstříku trestů má 12 odsouzení, převážně za násilnou trestnou činnost. Nyní si ve Valdicích odpykával 30 měsíců za napadení dozorce v roce 2017 ve věznici Ostrov.

Smrt trestance v plzeňské věznici nebyla vraždou, uzavřela policie

Krimi

V součtu mu v minulosti soudy uložily podle Kormošové celkem 20 let vězení, všechny ale neodseděl, některé z káznic mohl opustit dřív po kladně vyřízené žádosti o podmínečné propuštění.

I tak podle mluvčí strávil doposud většinu svého života ve výkonu trestu a teď mu hrozí jeho několikaleté prodloužení. „Obviněnému hrozí trest odnětí svobody od 10 do 18 let,” dodala Kormošová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám