Hlavní obsah

Podvodníkovi stačil jeden e-mail a firma z Přerova přišla o statisíce korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

O stovky tisíc korun přišla přerovská společnost, když její vedení uvěřilo e-mailu údajně zaslaného německou firmou, která v něm informovala o změně svého účtu. Obchodníci z Česka na něj proplatili fakturu, záhy pak přišli na to, že se stali obětí podvodníka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. „Minulý týden přijala přerovská společnost e-mail, ve kterém německá firma informovala o změně účtu a žádala o proplacení faktury na nový účet, který zaslala. Na základě pokynu vedení firmy byla faktura ve výši necelých 17 000 eur proplacena,“ uvedla mluvčí.

Pracovník připravil firmu z Chebu o 1,7 milionu. Do faktur psal číslo účtu své přítelkyně

Krimi

Vzápětí se ale podle ní ukázalo, že účet patří neznámému pachateli, který nemá se zahraniční firmou nic společného – v přerovské firmě byli podvedeni.

Na Olomoucku řádí podvodníci. Vysávají účty obětí

Krimi

„Po zjištění těchto okolností nám zástupce firmy oznámil, co se stalo. Na základě toho jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření spáchání trestného činu podvodu,“ doplnila Zajícová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám