Hlavní obsah

Podnikatel měl dluhy, tak přepadal banky

BŘECLAV

Břeclavští policisté dopadli pachatelé série přepadení spořitelen. A nestačili se divit. Lupičem je devětatřicetiletý podnikatel. Z šetření vyplývá, že pachatele k loupežím přiměly dluhy jeho firmy, řekla v sobotu břeclavská policejní mluvčí. Podnikatel byl dopaden ve čtvrtek poté, co v Kobylí na Břeclavsku vyloupil Českou spořitelnu.

Foto: Petr Mráček

Křest náramku Women for Women

Článek

Kriminalisté po dopadení pachatele zjistili, že muž od loňského listopadu vyloupil také pobočky spořitelny v Rajhradě na Brněnsku, v Křižanově a Měříně na Žďársku a dále v Žirovnici na Pelhřimovsku. Násilím se tak zmocnil asi půl milionu korun.

K přepadení využíval podnikatel součást jízdního kola - takzvanou sedlovkou. Ta připomíná hlaveň pistole s tlumičem. Jeho trik mu vždy vyšel.

Peníze nezískal pouze v Žirovnici. Pracovnice tamní spořitelny mu totiž řekly, že je na trezoru časový spínač a pokud peníze chce, musí si počkat, až se trezor odemkne. Lupič odešel.

Dopaden byl až po loupeži v Kobylí. Všimli si jej občané, kteří přepadení oznámili policii. Nyní mu hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám