Hlavní obsah

Podezřelý ze silvestrovského vyloupení zlatnictví se přiznal. Vydal 153 prstenů

Česká Lípa

Českolipští kriminalisté objasnili vloupání do zlatnictví, k němuž došlo za rachotu silvestrovských ohňostrojů asi 25 minut po příchodu nového roku. Pachatel rozbil výlohu a ukradl několik plat prstenů z chirurgické oceli v hodnotě 60 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Odcizené prsteny

Článek

Policisté ho už vypátrali a v neděli odpoledne také vyslechli. „Podezřelý se pod tíhou důkazů k vloupání přiznal a dobrovolně vydal 153 prstenů,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Zatímco bouchaly petardy, na severu Čech vyloupili zlatnictví

Krimi

„Některé z prstenů muž poztrácel na ulici, a to možná i proto, že byl v době krádeže opilý. Jedenáct prstenů jsme v okolí zlatnictví na chodníku našli při ohledání místa činu. Odcizil celkem 254 kusů,“ upřesnila Baláková.

Podle ní jde o 45letého muže z Prahy, který už byl jedenáctkrát pravomocně odsouzen hlavně za krádeže. V České Lípě nyní bydlí na jedné z ubytoven kvůli práci, kterou si na Českolipsku našel.

„Vyšetřovatel nyní připravuje podklady pro jeho obvinění z přečinu krádeže, které si usvědčený muž ještě v pondělí převezme. Muži hrozí tříletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám