Hlavní obsah

Podezřelý v Praze sledoval dvě hodiny seniorku, pak ji připravil o životní úspory

– Praha

Dvě přepadení za dva dny stihl podle policie dosud neznámý lupič v Praze. Poprvé sebral mobil muži, od kterého chtěl ukázat cestu, druhý den přepadl 88letou seniorku a sebral jí životní úspory. Ženu podezřelý sledoval dvě hodiny, než na ni zaútočil.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž podezřelý z přepadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

Přepadení se odehrála na konci ledna, policie se obrátila na veřejnost ve středu a požádala o pomoc. Na lupiče nejprve narazil mladík ve Stroupežnického ulici, když ho podezřelý požádal, aby mu pomohl nalézt cestu v pražských ulicích.

„Když se snažil pomocí svého mobilu domnělému zbloudilci ukázat správný směr cesty, ten ho nečekaně udeřil do tváře, telefon mu vyrval z ruky a z místa utekl,“ vylíčil mluvčí policie Jan Rybanský.

Napomenul mladíka, aby nemočil na dveře. Dostal ránu a přišel o zuby

Krimi

Horší útok přišel o den později, kdy si útočník vyhlédl 88letou seniorku, která si vybrala peníze z bankomatu. Sledoval ji dvě hodiny v Praze 5, když šla na nákup a pak domů. Před domem ji podle policie doběhl, vytrhl jí kabelku z ruky a utekl.

„V kabelce měla žena kromě osobních dokladů a platebních karet i několik desítek tisíc korun, které si s manželem naspořila a byla to jejich jediná hotovost,“ konstatoval mluvčí policie.

Díky kamerám policisté zjistili, že obě přepadení má na svědomí stejný muž. Informace k jeho totožnosti přijme linka 158. Za loupež a krádež mu hrozí až deset let vězení.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z přepadení

Reklama

Výběr článků

Načítám