Hlavní obsah

Pobodaný taxikář ve Znojmě ujel před útočníkem, pro toho si přišla zásahovka

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Z pokusu o vraždu se bude zodpovídat jednadvacetiletý muž, který v úterý napadl ve Znojmě řidiče taxislužby. Mladíka zadržela zásahová jednotka.

Zadržení muže podezřelého z pokusu o vraždu taxikáře ve ZnojměVideo: Policie ČR

 
Článek

„Na policisty se v úterý nad ránem obrátil řidič taxislužby s tím, že jej zezadu nožem napadl jeho známý. Způsobil mu hlubokou bodnořeznou ránu na krku, která mohla poškozeného bezprostředně ohrozit na životě,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Dalík si odpykával trest ve znojemském penzionu, hlídala ho jen majitelka

Domácí

Navzdory svému zranění napadený ještě dokázal odjet z místa činu ve Znojmě a zavolat si pomoc. V nemocnici se poté podrobil operaci. „Pro podezřelého si přišla zásahová jednotka, samotné zadržení proběhlo bez problémů. Při ohledání místa činu objevili policisté schovaný lovecký nůž. Sám obviněný byl schopen policistům popsat, co se událo, jen v hrubých obrysech. Důvod svého útoku nebyl schopný vysvětlit,“ dodal mluvčí.

Policisté podezřelého zajistili a kriminalisté mu sdělili obvinění z pokusu o vraždu. Muž může strávit ve vězení až 18 let. K soudu byl podán návrh na uvalení vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám