Hlavní obsah

Po srážce vlaků je na brněnském nádraží omezen provoz

Brno
Aktualizováno

Na brněnském hlavním nádraží se v sobotu po čtvrt na sedm ráno bočně srazil vlak bez cestujících s posunující lokomotivou. Podle webu Českých drah je provoz na nádraží omezen a lze očekávat zpoždění deset až 30 minut. Místo některých vlaků vyjely autobusy. Jiné vlaky jsou odkloněny přes Dolní nádraží.

Foto: Drážní inspekce , ČTK

Elektrická lokomotiva řady 362 poškozená při srážce

Článek

Nehodu způsobil strojvůdce rychlíku, který měl v 6:20 odjet do Havlíčkova Brodu a Prahy. Projel návěstidlo a srazil se s lokomotivou, která odjížděla na odstavné nádraží a posléze měla vézt rychlík do Bohumína.

„Škoda na trati byla odhadnuta na 300 000 Kč. Celkově byly škody odhadnuty na 3,3 miliónů korun. Předpokládané obnovení provozu je ve večerních hodinách,” uvedl v tiskové zprávě mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Lokomotiva rychlíku vykolejila.

České dráhy předpokládají, že vyšetřování nehody a obnovení běžného provozu bude trvat zhruba do 10:00. Kromě nehody provoz na nádraží komplikuje rekonstrukce druhého nástupiště.

Do odstranění nehody budou rychlíky od Havlíčkova Brodu končit v Králově Poli a rychlíky od Vyškova, tedy od Olomouce a od Ostravy, ve Slatině. Z Králova Pole je možné využít tramvaj, ze Slatiny jezdí náhradní autobus. Vlaky do ostatních směrů mohou mít zpoždění.

V letošním roce strojvůdci projeli návěstidlo už jedenašedesátkrát, v minulých letech to bylo okolo 90 případů za rok, uvedla inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám