Hlavní obsah

Po požáru Severochemy v Liberci zůstaly škody za sto miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Po požáru Severochemy v Liberci zůstaly odhadem škody za sto miliónů korun. Informoval o tom místopředseda představenstva Severochemy Roman Oberer. Ohněm byla zasažena jen část technologie, firma, která je výrobcem podpalovače PE-PO, chce výrobu co nejdříve obnovit. Část jí dočasně převede do druhého závodu ve Varnsdorfu.

BEZ KOMENTÁŘE: V Liberci hoří sklad hořlavinVideo: čtenářka Novinek

 
Článek

Požár skladu hořlavých kapalin a části výroby v Severochemě byl na operační středisko nahlášen v pondělí ve 12:32, pod kontrolu ho hasiči dostali kolem 14:15, zlikvidován byl ve 20:00. [celá zpráva]

Záchranáři z místa odvezli jednoho lehce popáleného zaměstnance, který se nadýchal kouře, když se oheň snažil uhasit. V úterý v 09:00 se do areálu vrátili vyšetřovatelé.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V Liberci vzplála část areálu podniku Severochema

Povolán byl i statik, aby posoudil stav ocelové konstrukce. Oberer uvedl, že podle předběžných informací lze v sousední nezasažené hale výrobu obnovit. "Mělo by to být v průběhu několika dní," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám