Hlavní obsah

Po pětidenním flámu hodil po otci své družky nůž

Právo, Pavel Karban
Ostrava

Z těžkého ublížení na zdraví, vydírání a výtržnictví se od úterního rána před Krajským soudem v Ostravě zpovídá třicetiletý Roman Janopulos z Ostravy. Ten měl loni 25. prosince napadnout v Ostravě-Porubě jednapadesátiletého otce své družky, po kterém házel nože.

Foto: Pavel Karban, Právo

Roman Janopulos přišel k soudu v poutech.

Článek

K útoku došlo v bytě na Porubské ulici před 23. hodinou, kdy byl Janopulos pod vlivem pervitinu a alkoholu. Podle obžaloby měl v ložnici nejprve napadnout přítelkyni. Té se zastal její otec, který s nimi bydlel v jedné domácnosti, a tak se zloba útočníka obrátila proti němu.

Zbil ho, rozbil s ním prosklené dveře. Protože se muž bál o život, vyběhl z bytu jen v trenýrkách a běžel po schodech před dům. Janopulos po něm měl hodit dva nože, naštěstí ani jednou ho netrefil. Před domem ale otec dívky uklouzl. Obžalovaný ho dostihl a několikrát kopl do hlavy.

Když se napadený vrátil domů a umýval si krev, hodil po něm opilý a zfetovaný agresor nůž, který se zabodl muži do hrudi. Nakonec vzal Janopulos nůž, přiložil ho otci družky ke krku a požadoval, aby mu od ledna ukazoval výplatní pásky.

Několik dní nespal

Obžalovaný, který byl už dvakrát ve vězení, se před soudem kál. „Je mi to líto, nemělo se to stát,“ řekl Janopulos, který přiznal, že je asi 10 let závislý na pervitinu. „Souhlasím s výpovědí otce mé družky. Asi se to tak stalo, já si nic nepamatuju,“ dodal.

Důvodem má být fakt, že od 20. prosince nespal a střídavě pil alkohol s kamarády či byl pod vlivem pervitinu.

„Toho dne jsem si dal jednu dávku asi v devět ráno a pak druhou tak za čtyři hodiny. Pak jsem popíjel s kamarádem v centru Ostravy, domů jsem dorazil asi kolem sedmé večer. Chtěl jsem spát, tak jsem si vzal dva prášky na spaní,“ popsal Janopulos a dodal, že pak si už pamatuje jen to, jak byl v kuchyni, před domem a že otvíral dveře policii.

Janopulosova družka nechtěla k napadení nic říct, její otec, když se dozvěděl, že vše je mladíkovi líto, pouze řekl: „To je jeho věc.“

Reklama

Výběr článků

Načítám