Hlavní obsah

Po loupeži v holešovické trafice chtěl lupič skočit pod metro, cestující ho vytáhli

– Praha

Ukončit svůj život skokem pod metro se rozhodl ve čtvrtek 59letý recidivista v Praze, cestující mu v tom však zabránili. Jak později policisté zjistili, muž den předtím přepadl trafiku ve vestibulu metra Nádraží Holešovice. V minulosti odsouzený vrah skončil v policejní cele.

BEZ KOMENTÁŘE: Recidivista chtěl po loupeži spáchat sebevražduVideo: Policie ČR

 
Článek

Informaci o muži, který chce spáchat sebevraždu, dostali policisté v ranní špičce kolem 7.30. Muž seděl na perónu metra ve stanici Vysočanská. Jak lze vidět na kamerovém záznamu, po chvíli chce muž slézt do kolejí, v čemž se mu snaží zabránit cestující se strážnicí a policistou v civilu. Recidivista poté skončil s lehkým zraněním v nemocnici.

„Případ tím zdaleka neskončil. Všímavým policistům, kteří sledovali událost na kamerách, připadal muž povědomý a jejich intuice je nezklamala. Zraněný muž byl totiž nápadně podobný fotografii muže z pátrací relace po pachateli loupežného přepadení trafiky. Policisté proto zkontaktovali kriminalisty,“ popsala mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Ti si pro něj do nemocnice přišli a převezli ho do cely. Muž při loupeži v trafice ve stanici Nádraží Holešovice vyhrožoval drátem z deštníku prodavačce a požadoval peníze. Trafikantka mu je odmítla dát a lupič odešel.

„Při výslechu kriminalistům tvrdil, že už několik dní nejedl a peníze potřeboval na obstarání obživy. Vyšetřovatel ho poté obvinil ze spáchání trestného činu loupeže a nebezpečného vyhrožování, za což mu hrozí až deset let za mřížemi,“ konstatovala Rösslerová.

Vězení mu ovšem není vůbec neznámé. Obviněný byl v minulosti už osmkrát soudně trestán za krádeže, zpronevěru, podvod, a v roce 1991 dokonce za vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám